ThePrismSolutions

ThePrismSolutions

Daily Practice Paper

(1) The perimeter of a rhombus is 240m and the distance betwwen two parallel side is 20m.The area of the rhombus in sq.m. is?

(a) 600     (b) 1200
(c) 2400    (d) 4800

(2) A sum of 770 has been divided among A , B , C in such a way that A receives 2/9th of what B and C together receive.Then share of A

(a) Rs. 140    (b) Rs. 200
(c) Rs. 165    (d) Rs. 540

(3) P's salary is 25% higher than Q.What percentage is Q's salary lower than that of P?

(a) 20    (b) 19
(c) 31    (d) 33.5

(4) The average of 20 numbers is calculated as 35.It is discovered later on while calculating the average , One number, namely 85 was read as 45 .The correct average is

(a) 36    (b) 35
(c) 37    (d) 37.5

(Q) If (X2 - XY + Y2) = 2 and (X4 - (XY)2 + Y4) = 6, then the value of (X2 + XY + Y2) is
(a) 3    (b) 12
(c) 36    (d) 1


Directions : In the following questions, some sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error. The numberr of that part is your answer. If there is no error, then your answer is (4) i.e. No error.

(6) The statement has (a)/the largest circulation of any(b)/english dailies(c)/No error(d)

(7) A period of six years(a)/have elapsed(b)/since i last saw her.(c)/No error(d)

(8) For several years now(a) my newspaper agent has been spelling (b)/my name is correctly.(c)/No error(d)

(9) It is only after (a)/the war is over(b)/the people realise how bad it was(c)/No error(d)

(10) Of the two(a)/answer , this(b)/is definitely better(c)/No error(d)

Answer

1(b) 2(a) 3(a) 4(c) 5(a) 6(b) 7(b) 8(d) 9(b) 10(c)





....................